Отидете към основна версия

5 213 15

Турист винаги напуска хотелските стаи по определен начин, защото ...

  • турист-
  • хотелска стая-
  • дарън доулинг

Дарън Доулинг счита, че да си оставиш стаята в приличен вид, е един вид любезност към персонала

Снимкa: Shutterstock

Без съмнение чувството да се настаните в луксозен хотел е доста вълнуващо и на всички ни идват мисли как трябва да получим максималното за парите си. Най-хубаво е, когато се наспим колкото може повече и напуснем стаята минути след това без да се налага да подреждаме нищо, пише pochivka.blitz.bg.

Повечето хора смятат така, но не и Дарън Доулинг, който си отделя време да свали чаршафите от леглото, включително покривката и калъфките на възглавниците, преди да напусне стаята си.

Счита се, че да си оставиш стаята в приличен вид, е един вид любезност към персонала. Мнозина, обаче, смятат, че навиците на този шотландец са ненормални.

Дарън сподели в интернет снимка на хотелското си легло преди да напусне. На нея се вижда как чаршафите са прилежно сгънати до завивката и възглавниците, които са без своите калъфки.

„Винаги се опитвам да оставям хотелската си стая така. Правилно ли е или погрешно?“, попита той в поста и така разпали ожесточен дебат.

Шотландецът получи смесени отговори като мнозина му казват, че е отишъл твърде далеч. Много хора го питат защо си прави такъв труд, след като на служителите им се плаща да свършат тази работа.

„Никога не съм правил така. Никога не съм оставял стаята в лошо състояние, но никога не би ми хрумнало да си махам чаршафите за тях“, коментира един от тях.

„На тях буквално им плащат да правят това“, отбелязва друг.

И все пак някои потребители хвалят шотландеца за неговата загриженост, а учудващ брой хора признават, че и те „винаги“ правят така.

„Не им плащат достатъчно за това. Хората са много груби с тях и дори другите служители в хотела ги гледат надменно“, пише потребител по адрес на камериерите.

„Това е най-важната работа в хотела, защото ако не са камериерите, няма да има стаи за наемане и няма да има печалба“, добавя той.

Междувременно друг потребител споделя: „Аз правя така в хотелите! Бил съм камериер и винаги се радвах, когато някой си е свалил чаршафите“.

„Да си камериер е неблагодарна тежка работа. Състоянието, в което някои стаи са оставени, е удивително, дори и само след една нощ“, коментира човек от бранша.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.

Свързани новини

  • Инфаркт покоси 130-килограмов турист

    Трагичен инцидент е станал на плажа до Международния младежки център в Приморско, предаде Флагман.бг. 130-килограмов турист е бил покосен от масиве ...
    12.09.2021
    5 242
    30