27 Август, 2021 14:32 5 140 15

Турист винаги напуска хотелските стаи по определен начин, защото ...

  • турист-
  • хотелска стая-
  • дарън доулинг

Дарън Доулинг счита, че да си оставиш стаята в приличен вид, е един вид любезност към персонала

Турист винаги напуска хотелските стаи по определен начин, защото ... - 1
Снимкa: Shutterstock

Без съмнение чувството да се настаните в луксозен хотел е доста вълнуващо и на всички ни идват мисли как трябва да получим максималното за парите си. Най-хубаво е, когато се наспим колкото може повече и напуснем стаята минути след това без да се налага да подреждаме нищо, пише pochivka.blitz.bg.

Повечето хора смятат така, но не и Дарън Доулинг, който си отделя време да свали чаршафите от леглото, включително покривката и калъфките на възглавниците, преди да напусне стаята си.

Счита се, че да си оставиш стаята в приличен вид, е един вид любезност към персонала. Мнозина, обаче, смятат, че навиците на този шотландец са ненормални.

Дарън сподели в интернет снимка на хотелското си легло преди да напусне. На нея се вижда как чаршафите са прилежно сгънати до завивката и възглавниците, които са без своите калъфки.

Турист винаги напуска хотелските стаи по определен начин, защото ...

„Винаги се опитвам да оставям хотелската си стая така. Правилно ли е или погрешно?“, попита той в поста и така разпали ожесточен дебат.

Шотландецът получи смесени отговори като мнозина му казват, че е отишъл твърде далеч. Много хора го питат защо си прави такъв труд, след като на служителите им се плаща да свършат тази работа.

„Никога не съм правил така. Никога не съм оставял стаята в лошо състояние, но никога не би ми хрумнало да си махам чаршафите за тях“, коментира един от тях.

„На тях буквално им плащат да правят това“, отбелязва друг.

И все пак някои потребители хвалят шотландеца за неговата загриженост, а учудващ брой хора признават, че и те „винаги“ правят така.

„Не им плащат достатъчно за това. Хората са много груби с тях и дори другите служители в хотела ги гледат надменно“, пише потребител по адрес на камериерите.

„Това е най-важната работа в хотела, защото ако не са камериерите, няма да има стаи за наемане и няма да има печалба“, добавя той.

Междувременно друг потребител споделя: „Аз правя така в хотелите! Бил съм камериер и винаги се радвах, когато някой си е свалил чаршафите“.

„Да си камериер е неблагодарна тежка работа. Състоянието, в което някои стаи са оставени, е удивително, дори и само след една нощ“, коментира човек от бранша.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гтврхтн

    25 5 Отговор
    Това е уважение и помощ за тези, които работят тежък физически труд - камериерите.
  • 2 бакшиш

    16 2 Отговор
    Аз оставям бакшиш на чаршафите 5€.
  • 3 тук там травълър

    19 0 Отговор
    Аз пък им оставям 5 -10€, ако забележа, че се стараят при почистването и не им оставям "бардак". Камериерите са хора, като всички останали и често дори по-образовани и умни от гостите, но по стечение на обстоятелствата работещи това!
  • 4 Закономерност.

    9 7 Отговор
    Утре собственика като разбере, че на камериерките им остава свободно време от работното време ще уволни една за да оплътни времето на другите.
  • 5 така е.

    11 0 Отговор
    Доволните туристи оставят от 1 до 10€ на камериерките в стаята. Това ги стимулира да работят усърдно.
  • 6 Един

    2 13 Отговор
    А бе, уважението към труда не е ли СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ИДЕЯ?!

    Коментиран от #14

  • 7 Владо

    14 1 Отговор
    Аз също оставям всичко подредено и чисто кошче !
  • 8 Милен

    20 2 Отговор
    Смятате ли, че е редно да хвърляме боклуци по улиците, защото на някой му се плаща да чисти?
    Евала на човека, така се прави.
    На мен пък винаги ми доставя удоволствие да помогна на сервитьорите при събирането на посудата от масата, като ги сортирам така, че да му е по-лесно.
    Усмихвайте се и казвайте по-често думата "благодаря"!;)

    Коментиран от #10

  • 9 Механик

    2 9 Отговор
    Тая статия ми"направи"деня. Осмисли го вече на тоя ден ще празнувам "денят на важните откритя" .
    Никога не съм чел по-информативно-информационна статия. Толкова остър ум и познания са вложени в нея, че дори си я принтирах сега ще е я нося да ми я ламинират, че да си я пазя цял живот.
  • 10 сила

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "Милен":

    всеки сервитьор си има собствен метод на отсервиране,така че му правиш мечешка услуга като подреждаш посудата по твой ред...не го прави повече,селско е и е безмислено,просто остави добър бакшиш ако си доволен от обслужването,това стига
  • 11 Димитър Ж.

    13 1 Отговор
    Преди дни в хотела в които бяхме някои беше нанесъл в асансьора една ръчна количка пясък от плажа. Отделно си беше лепнал потните телеса върху огледалото. Сутрин след закуската все едно прасета са яли. Всичко омазано и олято. Представям си какво правят в стаите. Пълни мизерници са голяма част от хората.
  • 12 Кривият нос

    2 1 Отговор
    Млад или стар е бил този турис, пък кво значение има, пак ще му вземат парите....!
  • 13 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    3 4 Отговор
    Тоя пък, да беше ги изпрал и изгладил поне...
  • 14 Посетител

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Един":

    Че е социалистическа - социалистическа е! Нима това я прави лоша?!
  • 15 The Chef

    2 1 Отговор
    Истинската причина е : повечето камериерки не сменят чаршафите в 3-4 звездните хотели . Това е без знанието на менажерите .Само опъват чаршафи и калъвки отук-оттам напръскат с фреш спрей и ......готово. Затова само в 5 звезди където им седят на главата и мисленето на персонала е различно.