Отидете към основна версия

9 452 14

Люспите на печените чушки падат по-бързо, когато...

  • печени чушки-
  • белене на чушки-
  • чушкопек-
  • червени чушки

Лесен трик помага за бързото и лесно белене на чушките

Снимка: Shutterstock

В сезона на лютеницата сме и всяка домакиня се запасява поне с няколко бурканчета от тази разядка, на която цялото семейство се наслаждава през зимата. Освен, че е божествено вкусна, тя е също толкова здравословна, стига сами да си я направим. В по-голямата част от случаите обаче беленето на чушките е онова, което отказва домакините от приготвянето на вкусна домашна лютеница.

Случвало ли ви се е и на вас да искате да обелите дузина чушки и накрая да установите, че голяма част от печения зеленчук е останала върху самата люспа? Това е склонно да изкара всеки извън нерви.

Днес обаче ще ви разкрием един трик, благодарение на който люспите сами ще падат, с минимални усилия от ваша страна, пише actualno.com.

Как да направим така, че чушките да се белят лесно и бързо?

Започнете с приготвянето на чушките. Измийте ги, преди да ги сложите да ги печете. Дали обаче не забравяме още нещо? Да, ето тук е тънкият момент. Вземете бутилка със слънчогледово олио и започнете да капвате от съдържанието ѝ върху самите чушки. Старателно ги покрийте с растителната мазнина и едва след това ги подредете в чушкопека, тавата или на скарата. Ще се изненадате как печените зеленчуци сами ще се белят.

И за всичко това помага олиото, което сме свикнали да ползваме при направата на стотици, а дори и хиляди ястия. Следващия път опитайте по този начин и сложете край на мъките с беленето и онази месеста част от зеленчука, която ви се налага да изхвърлите, защото е останала по самите люспи.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.

Свързани новини