Необходими продукти:
- 500 г червени чушки;
- 1 патладжан;
- 1 глава лук;
- 2 скилидки чесън;
- 150 г козе сирене;
- 8 яйца;
- 4 с.л. брашно;
- 1 ч.л. бакпулвер;
- връзка пресен босилек;
- 1/2 ч.л. сух риган;
- черен пипер;
- сол;
- 50 мл. зехтин.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса.
Обелете патладжана на ивици. Нарежете го на кубчета. Почистете чушките и ги нарежете на парченца. Покрийте тава с хартия за печене. Сложете зеленчуците. Полейте ги със зехтин и ги поръсете с черен пипер, сол и риган. Печете до готовност. Охладете.
Нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете в малко зехтин и вода, до златисто. Охладете.
В купа разбийте 8 яйца. Добавете натрошеното сирене, охладените лук и чесън, брашното, заедно с бакпулвера, нарязан на ситно босилек и за финал охладените печени патладжани и червени чушки. Разбъркайте всичко добре.
Покрийте дъното и стените на форма, с диаметър 24 см, със свалящ се ринг, с хартия за печене.
Излейте сместа и печете 30-40 минути, до готовност.
Поднесете топло или студено, пише vkusnoteka.bg
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Тремор
Коментиран от #2, #3
10:25 24.07.2024
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Град Козлодуй
До коментар #1 от "Тремор":
Моля всеки с Възможностите си никои не ВИ кара насила12:04 24.07.2024
4 Дедо Ви
14:47 24.07.2024