Отидете към основна версия

23 400 120

Махането на презерватив по време на секс вече е незаконно

  • секс-
  • презерватив-
  • закон-
  • забранено-
  • сащ

Но наказателно преследване би било трудно предвид факта, че би било сложно да се докаже, че извършителят е действал умишлено

Снимкa: Shutterstock

Калифорния стана първият щат, забранил премахването на презерватив без разрешение по време на полов акт, след като губернаторът Гавин Нюсъм подписа законопроекта в четвъртък, пишат bg-voice.com.

Новата мярка изменя гражданския кодекс на щата. Това ясно показва, че жертвите могат да съдят извършителите. Новата поправка гласи, че се забранява премахването на презервативи без устно съгласие от партньора.

Депутатът от Демократическата партия Кристина Гарсия се опита да криминализира свалянето на презерватива без позволение още през 2017г., след като проучване на Университета Йейл през същата година показа, че подобни деяния зачестяват както спрямо жените, така и спрямо хомосексуалните мъже.

Считано от миналия четвъртък махането на презерватив по време на секс без разрешение ще се счита за престъпна сексуална атака, макар че наказателно преследване би било трудно предвид факта, че би било сложно да се докаже, че извършителят е действал умишлено, а не случайно.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 42 гласа.

Свързани новини