Отидете към основна версия

26 381 40

127-годишен мъж разкри тайната на дълголетието и умря

  • най-възрастният човек-
  • еритрея-
  • натабай тинсиев-
  • рекорд на гинес-
  • 127 години

Натабай Тинсиев може да е най-възрастният човек на планетата

Снимка: shutterstock

В Еритрея, Източна Африка, почина мъж, който, според официалните данни, е навършил 127 години. В същото време, близките на столетника твърдят, че той е още по-възрастен.

Натабай Тинсиев се смята за най-възрастния човек на планетата, съобщава Daily Mail.

Ако може да се вярва на църковните записи, то в далечно планинско село Натабай Тинсиев е бил роден преди 127 години.

Зере Натабай, който е внук на мъжа, разказва за възрастта на своя дядо и коментира записите, които показват годината, когато дядо му е кръстен. Мъжът твърди, че е говорил с Гинес и е предоставил официални документи, за да докаже годината на раждане на дядо си, пише в. Mirror.

Натабай Тинсив, почина в края на месец септември 2021 в отдалеченото африканско село Азефа.

В дните след смъртта му неговото семейство се свързало с представители на световните рекорди на Гинес с молба официално да го признаят за най-възрастния човек, живял някога.

Мъжът е роден през 1884 г. и църковният запис показва, че е кръстен на десетгодишна възраст. Причината за това била, че тогава свещениците на практика нямали възможност да пътуват до такива отдалечени села и някои родители можели да чакат кръщелната церемония за децата си с години.

Преди смъртта си Тинсиев споделил с внука си тайната си на дълголетието. Той отбелязал, че търпението, радостта и щедростта трябва да играят най-важната роля във всичко това и в живота като цяло. Отрицателните емоции унищожават абсолютно всичко и правят живота по-кратък.

Журналистите отбелязват, че местният свещеник наистина потвърждава, че има запис, който говори директно за покръстването на африканския столетник. Близките на починалия вече са подали заявление в Книгата на рекордите на Гинес така че Тинсиев да бъде официално признат за най-възрастния човек на Земята.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 69 гласа.

Свързани новини