При цялото многообразие от рецепти за чийзкейк, моят любим остава печеният, споделя шеф Севда Димитрова, за woman.bg
Едно от важните неща при приготвянето на чийзкейк е продуктите да бъдат оставени да престоят на стайна температура.
Трябва да внимаваме и при разбиването на крема сиренето с пудрата захар. То трябва да е на бавна скорост и за по-кратко време, защото иначе рискуваме крема сиренето да се втечни.
Яйцата добавяме едно по едно, като разбиваме за кратко и се опитваме да не вкарваме много въздух. Това ще помогне чийзкейкът да не се напука при печене.
Не се притеснявайте, когато времето за печене изтече, а чийзкейкът изглежда все още неготов. Той трябва да остане мек, леко течен в стредата. Оставете готовия чийзкейк в изключената фурна за около 15 мин, за да предотвратите напукване, след което охладете за поне 2 часа в хладилник.