Отидете към основна версия

4 147 8

Къде можем да сгрешим, когато приготвяме печен чийзкейк

  • чийзкейк-
  • печен-
  • грешки

Ето няколко полезни съвета

Снимка: Shutterstock

При цялото многообразие от рецепти за чийзкейк, моят любим остава печеният, споделя шеф Севда Димитрова, за woman.bg

Едно от важните неща при приготвянето на чийзкейк е продуктите да бъдат оставени да престоят на стайна температура.

Трябва да внимаваме и при разбиването на крема сиренето с пудрата захар. То трябва да е на бавна скорост и за по-кратко време, защото иначе рискуваме крема сиренето да се втечни.

Яйцата добавяме едно по едно, като разбиваме за кратко и се опитваме да не вкарваме много въздух. Това ще помогне чийзкейкът да не се напука при печене.

Не се притеснявайте, когато времето за печене изтече, а чийзкейкът изглежда все още неготов. Той трябва да остане мек, леко течен в стредата. Оставете готовия чийзкейк в изключената фурна за около 15 мин, за да предотвратите напукване, след което охладете за поне 2 часа в хладилник.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.

Свързани новини