Отидете към основна версия

10 182 10

С това ще прогоните хлебарките завинаги

  • хлебарки-
  • прогонване-
  • смес-
  • средство-
  • срещу хлебарки-
  • борна киселина

Сместа действа като примамка и е гаранция, че насекомите няма да припарят повторно до кухнята ви

Снимка: shutterstock

Кое е най-доброто средство срещу хлебарки? Всички домакини започват да задават този въпрос щом плашещите твари започнат да тичат из кухнята им.

Ето едно отлично средство, което може да приготвите у дома.

Сместа действа като страхотна примамка и е гаранция, че хлебарките няма да припарят повторно до кухнята ви. Основният ѝ компонент е борната киселина, която се счита за най-ефективното средство срещу тази напаст. Тя не само отблъсква насекомите, но и ги унищожава напълно.

Между другото, рецептата е изключително проста. Борната киселина под формата на прах трябва да се смеси с грис, жълтък, захар и ванилин.

Тази рецепта е добра, защото не е необходимо да варите нищо предварително. Но, ако имате желание, може да сготвите гриса. Ако пък случайно не разполагате с такова нещо, може да използване картоф.

Ванилинът и захарта действат като ароматизатор на примамката. По този начин хлебарките няма да усетят какво се крие в стръвта. Друго предимство е, че хлебарките нямат имунитет към този компонент. Така че резултатът е гарантиран.

Както всяко друго средство срещу вредители, сместа с борна киселина изисква повишено внимание. Дръжте децата и животните далеч от нея и я използвайте само през нощта, когато хлебарките са най-активни.

След като приготвите примамката, трябва да я разпръснете край местата, където най-често се появяват насекомите - пукнатини в первази, под кухненската мивка, в шкафовете и на други места, откъдето могат да изпълзят.

Кухнята трябва да бъде затворена през нощта. На сутринта съберете всички хлебарки, изхвърлете ги в в тоалетната и пуснете водата. Някои от тях най-вероятно все още ще са живи и в състояние на шок, затова трябва да играете на сигурно.

Според много домакини това е най-доброто лекарство срещу хлебарки. Ето защо, ако имате проблеми с тези насекоми, се възползвайте от рецептата, съветват от сайта jenata.blitz.bg

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.

Свързани новини