20 Юни, 2024 10:45 1 765 10

Летящи хлебарки превзеха Гърция

  • хлебарки-
  • гърция-
  • нашествие

Местните власти правят всичко възможно да се справят с проблема

Летящи хлебарки превзеха Гърция - 1
Снимка: Shutterstock

През последните две седмици общинските власти на Лариса получават десетки жалби от граждани, чиито домове са атакувани от големи летящи хлебарки.

Появата на голям брой от специфичния вид не е необичайна за Лариса през лятото, особено след мека зима, но тази година "заразата" изглежда особено остра, съобщи "Катимерини", предава БГНЕС.

Експертите казват, че неотдавнашните наводнения в района също са допринесли за проблема, като са изхвърлили хлебарките на открито.

Идентифициран като Periplaneta americana (или американска хлебарка), вредителят, който залива Лариса, е най-големият и най-бързият сред разпространените видове хлебарки и може да се множи с бързи темпове благодарение на способността си да лети.

Местните власти правят всичко възможно да се справят с проблема. Жителите и местните фирми също са призовани да се включат в битката, като напръскат имотите си с инсектициди.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гърчотините се радват на пожари и

    4 5 Отговор
    инсектициди . Перспективата на плажа е отдясно пушек , а на джапанките и в банските хлебарки . Диво сърце беше с подобни холивудски прихрумици . Да . В древна гърция са ги пърлели с картофки . На огън .

    Коментиран от #5

  • 2 Библейска трагедия

    5 0 Отговор
    Налествие на американски летящи хлебарки.

    Коментиран от #3

  • 3 Кавала

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Библейска трагедия":

    Летящи мутри и кифли от България с голфове превзеха Гърция
  • 4 зевзек

    0 3 Отговор
    кифла без море в Гърция, не бива, и аз съм ги виждал, и не са само български, от целите Балкани, плюс руснаците и всичките им там републики, горките гръцки хотелиери, да ги ожалиш, с тази клиентела, труден им е хляба
  • 5 хаха

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "гърчотините се радват на пожари и":

    Гърция е най-яката почивка в ес ти в бг лапкай мухите

    Коментиран от #6

  • 6 Г. Попов

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "хаха":

    Страшно хубаво е..ако си тръгнал с пастета и доматиту в някое прашно село на три километра от плажа. Бензина им е по скъп. Страшни жеги. Адекватни нощни клубове няма или са с надути цени. На плажа само олигофрени с гадни деца. Не знаете къде да купонясвате но както и да е..
  • 7 Гост

    0 1 Отговор
    Още ходете по Гърция
  • 8 В Лариса

    0 1 Отговор
    има значително ромско население.

    Коментиран от #9

  • 9 Тоалетната хартия

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "В Лариса":

    Ромите в Гърция говорят на български, не знаят рОмски и ни си имат за рОми ,а ци..ни, и са доволни, че са БГ ци..ни. Едва ли познаваш такива!!!!
  • 10 Тоалетната хартия

    1 1 Отговор
    Ако искаш класна почивка близо до България, това е Гърция. Ако искаш до плюскаш, както прасе за без пари е Туркия!!!!