Last news in Fakti

29 Ноември, 2021 22:31 10 125 10

С това ще прогоните хлебарките завинаги

  • хлебарки-
  • прогонване-
  • смес-
  • средство-
  • срещу хлебарки-
  • борна киселина

Сместа действа като примамка и е гаранция, че насекомите няма да припарят повторно до кухнята ви

С това ще прогоните хлебарките завинаги - 1
Снимка: shutterstock

Кое е най-доброто средство срещу хлебарки? Всички домакини започват да задават този въпрос щом плашещите твари започнат да тичат из кухнята им.

Ето едно отлично средство, което може да приготвите у дома.

Сместа действа като страхотна примамка и е гаранция, че хлебарките няма да припарят повторно до кухнята ви. Основният ѝ компонент е борната киселина, която се счита за най-ефективното средство срещу тази напаст. Тя не само отблъсква насекомите, но и ги унищожава напълно.

Между другото, рецептата е изключително проста. Борната киселина под формата на прах трябва да се смеси с грис, жълтък, захар и ванилин.

Тази рецепта е добра, защото не е необходимо да варите нищо предварително. Но, ако имате желание, може да сготвите гриса. Ако пък случайно не разполагате с такова нещо, може да използване картоф.

Ванилинът и захарта действат като ароматизатор на примамката. По този начин хлебарките няма да усетят какво се крие в стръвта. Друго предимство е, че хлебарките нямат имунитет към този компонент. Така че резултатът е гарантиран.

Както всяко друго средство срещу вредители, сместа с борна киселина изисква повишено внимание. Дръжте децата и животните далеч от нея и я използвайте само през нощта, когато хлебарките са най-активни.

След като приготвите примамката, трябва да я разпръснете край местата, където най-често се появяват насекомите - пукнатини в первази, под кухненската мивка, в шкафовете и на други места, откъдето могат да изпълзят.

Кухнята трябва да бъде затворена през нощта. На сутринта съберете всички хлебарки, изхвърлете ги в в тоалетната и пуснете водата. Някои от тях най-вероятно все още ще са живи и в състояние на шок, затова трябва да играете на сигурно.

Според много домакини това е най-доброто лекарство срещу хлебарки. Ето защо, ако имате проблеми с тези насекоми, се възползвайте от рецептата, съветват от сайта jenata.blitz.bg


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Франц Кафка

    14 11 Отговор
    Долу ръцете от тези мили създания , те са бъдещето на Планетата !
  • 2 ааа

    28 11 Отговор
    Пачки евра намазани с борна киселина действат ли срещу гербави коруптори?

    Коментиран от #3, #9

  • 3 Грульо

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "ааа":

    Тъкмо щях и аз да питам за нещо против управленски хлебарки. :D
  • 4 Изпитано средство

    7 1 Отговор
    Нарязвате лимон на резенчета, които поставяте в местата на поява на хлебарките. Първоначално те са привлечени от лимона , но след около една до две седмици неочаквано изчезват.
  • 5 Потребител

    11 2 Отговор
    В някои магазини на това викат кренвирш
  • 6 МИНИМАЛЕН ПЕНСЮНЕР

    9 4 Отговор
    ЯЗЕ НЯМАМ ХЛЕБАРКИ ОТИ НЕМАМ ЛЕБ😩
  • 7 Студентски град

    4 2 Отговор
    Сварен картоф, смачкан на пюре и омесен с борната к-на върши същата работа . Гаранция. Ако ви се намира фъстъчено масло да добавите, още по добре.
  • 8 Display

    5 1 Отговор
    Абе дайте им пср тест, да плюват вътре и им рекнете....иде омнитроооон.....те сами ще избягат в горите тилилейски.......😁😁😁😁🍻🍻🍻
  • 9 селтак

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "ааа":

    Питай Импексовица!
  • 10 незнайко

    0 2 Отговор
    След събирането им трябва да се ИЗГАРЯТ защото яйцата им не се влияят от водата !!!