Отидете към основна версия

10 341 15

Белослава става сервитьорка в САЩ заради коварна болест

  • белослава-
  • певица-
  • болест-
  • сащ

Ларингит спира певицата от любимото ѝ пеене и я принуждава да намери друга работа

Певицата с най-нежния глас у нас - Белослава празнува 22 години на сцената с книга, концерт и нов албум с работно заглавие „Моята музика“

.„Имах щастливо и безгрижно детство. Бях 8-годишна, когато кандидатстват в детския радиохор на БНР. Приеха ме и пях там осем години. Разболях се от ларингит, който причини шум в гласа ми и на 15 години реших, че повече никога няма да пея“, казва Белослава в интервю за в. „Галерия“.

Завършва Руското училище в София през 1991 година и заминава за САЩ. Там три години следва рекламна фотография в колежа Санта Моника в Лос Анджелис. Белослава не само учи, но и работи в различни вериги за бързо хранене. Животът в Щатите не ѝ допада, сякаш живее от писмо до писмо, и тя се прибира в родината.

Трамплин в кариерата ѝ е участието в тв предаването „Хит минус едно“. Тогава Маргарита Хранова, която е приятелка на семейството ѝ, казва: „Защо не кандидатстваш в консерваторията?“. И Белослава като на шега се явява на приемните изпити в Държавната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Влиза в класа на професор Найден Андреев със специалност поп и джаз пеене. Същинската ѝ музикална кариера започва през 1998 година, когато формира своя група носеща името „Трип“. Явява се на „Златният Орфей“ през 1998 и 1999 година, като и двата пъти си тръгва с награди.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 27 гласа.

Свързани новини