Отидете към основна версия

8 557 4

След 12 г. в кома младеж се събуди и... (ВИДЕО)

  • мартин писториус-
  • кома-
  • дегенеративно заболяване-
  • чудо

В един момент младото момче чуло болезнените думи от майка си: "Щеше да е по-добре да не беше жив"

В продължение на 12 дълги години Мартин Писториус е бил затворен в собственото си тяло. Всички около него са смятали, че той е в безсъзнание, не вижда и не чува абсолютно нищо.

Мартин обаче се събужда от дългата кома и най-накрая успява да каже какво наистина се е случило. Когато се опиташ да си представиш себе си на негово място, става меко казано неудобно, пише Блиц.

Мартин виждал, чувал и разбирал всичко, но не можел да даде нито един сигнал за това. Не можел да говори или да се движи. Сега, гледайки Мартин, е трудно дори да си представим през какво е трябвало да премине толкова много години.



Мартин е бил на 12 години и абсолютно здрав. Израснал е в Южна Африка. Един ден той се прибрал от училище и се оплакал, че не се чувства добре. Момчето зазлявало с всеки изминал ден. В крайна сметка Мартин загубил способността да говори, мускулите му отслабнали и не можел да се движи.

Лекарите решили, че това е ново дегенеративно заболяване. Те казали на родителите, че Мартин напълно е загубил контакт с външния свят и не разбира какво се случва около него. Това била и тяхната грешка.

Мартин казва, че е бил в съзнание в продължение на 12 години, но никой не е знаел за това.

Ето как изглежда Мартин днес. Той може да говори с помощта на компютър, който изговаря това, което пише. Казва, че е видял и чул много неща, но никой не го забелязал, сякаш бил призрак. Един ден той чул майка си в пристъп на отчаяние да казва, че ще е по-добре да умре.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 28 гласа.

Свързани новини