Отидете към основна версия

5 544 0

Рецепта на деня: Пиле паприкаш

  • пиле-
  • паприкаш-
  • унгарска кухня-
  • чушки-
  • какво да сготвя

Ястие, традиционно за унгарската кухня

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

600 гр пилешко филе

1 червена чушка

2 зелена чушка

1 домат

1 глава лук

3 кисели краставички

2 с.л. брашно

1 ч.л. червен пипер

1 скилидка чесън

1 щипка захар

черен пипер на вкус

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Запържете месото от всички страни до златисто. Извадете го и поставете в чиния.

Нарежете лука на кубчета, чушките и киселите краставички на ивици, чесъна на ситно и домата на кубчета.

Запържете лука, чушките и чесъна, след което добавете брашното и червения пипер. Бъркайте постоянно, за да не се получат бучки.

Добавете вода и разбъркайте. Задушавайте около 10 минути и прибавете доматите.

Подправете със сол, черен пипер и захар.

Сложете краставичките и месото, разбъркайте и оставете да поври още 5 минути.

Поръсете готовото пиле паприкаш с магданоз и сервирайте, пише matekitchen.com.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.

Свързани новини