Отидете към основна версия

3 842 4

Древна тибетска рецепта за младост

  • тибетски монаси-
  • рецента-
  • младост-
  • отвара

Тя е доказала ефективността си във вековете

Снимка: Shutterstock

Няколко познати билки, но приготвени и приемани по определен начин, могат да ви помогнат да запазите младостта си. Рецептата е на тибетски монаси и е доказала ефективността си във вековете. Начинът ѝ на приготвяне не е труден. Ще ви трябват: жълт кантарион, цветчета от безсмъртниче, брезови пъпки и цвят от лайка - в равни количества, по 100 грама.

Смелете всичко много фино. Например, с помощта на кафемелачка. Смесете билките, поставете ги в прозрачен стъклен буркан и затворете плътно с капак. Съхранявайте на тъмно място.

Правила за приготвяне

Приготвяйте и пийте лечебната смес по следната схема. Залейте 1 с.л. от билковата смес с 500 мл вряла вода и оставете да се запарва не повече от 40-50 минути. След това прецедете. Оптималната температура за приемане е 30-35 градуса, пише zdrave.to.

Как да приемате запарката?

Получената билкова отвара трябва да разделите на 2 части:

Част 1 - приемайте вечер преди лягане. Не по-рано от 1-2 часа след вечеря. След това не трябва да пиете и ядете нищо. Част 2 - пийте сутрин на гладно, половин час преди хранене, след загряване. В този случай е по-удобно да използвате термос.

Трябва да приготвяте напитката всеки ден вечерта, а останалото количество да приемате сутрин. Пийте я само прясно приготвена.

Ако по някаква причина сте пропуснали приема на отварата от тибетски билки, ще трябва да си сварите нова.

Препоръчително е да пиете отварата в продължение на 2 месеца, но правете почивки. Например, пийте една седмица и направете почивка няколко дни. Или приемайте един месец, с една седмица почивка след това. Оптимален е първият вариант. Тъй като организмът все пак е подложен на натоварване, трябва да му давате малко почивка.

Такива курсове трябва да се провеждат веднъж на всеки 5 години.

Преди да решите да приемате отварата, няколко полезни съвета:

Внимателно проучете всички противопоказания за всяка билка поотделно. Спазвайте стриктно всички указания за употреба, дозировка и време. В противен случай, използването на отвара от тибетски билки няма да ви бъде от полза. Бъдете готови за факта, че някои заболявания по време на приема може да се обострят. Но това ще е за кратко време, тъй като организмът се прочиства. Изцяло се въздържайте от алкохол за периода на употреба, тъй като ще подложите на голямо натоварване черния си дроб. А и билката безсмъртниче има свойството да задържа алкохола в организма. Не използвайте по време на бременност и кърмене. И най-важното е да се пие не повече от веднъж на 5 години!

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини