Отидете към основна версия

5 788 9

"Чаровник", спечелил шоу за запознанства, е виновен за смъртта на 130 жени (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • родни алкала-
  • сериен убиец-
  • убиец-
  • убийство-
  • престъпление-
  • сащ

Родни Алкала изнасилва и убива десетки жени и остава в историята като един от най-зловещите серийни убийци в САЩ

Машина за убиване. Така полицейски детектив нарича обаятелния дългокос и нагъл сваляч Родни Алкала. Роденият в Сан Антонио Тексас Алкала става известен като участник в телевизионното шоу „Игри на запознанства”, което по-късно се превръща и в негов престъпен прякор - "The Dating Game Killer". Той печели предаването в пика на „кариерата” си на сериен убиец, информира vesti.bg.

Алкала е един от най-продуктивните серийни убийци на Америка. Често е сравняван с най-смъртоносния и брутален убиец на всички времена - Тед Бънди. Според събрани сведения, той е убил над 130 души. Представяйки се с фалшива самоличност, той омайвал красиви и млади момичета, след което ги изнасилвал и убивал. Сред жертвите му са медицински сестри, стюардеси, музикантки.

Кой е Родни Алкала

Родни Джеймс Алкала е роден в Сан Антонио Тексас на 23 август 1943 година. Имал много тежко детство. Когато бил на 12, баща му напуска семейството си и Родни заживява с майка си и сестрите си в предградията на Лос Анджелс. Коефициентът му на интелигентност е 160. На 17 години се записва в армията, но получава нервен срив и е диагностициран с антисоциално разстройство.

Първата жертва

Първото си престъпление Родни извършва през 60-те години на миналия век. През 1968 г. чаровникът води 8-годишната Тали Шапиро в апартамента си с намерение да я изнасили и убие. Плановете му се провалят, след като случаен минувач забелязва как мъжът примамва детето в колата си на булевард „Сънсет”. Свидетелят проследява Алкала до дома му и подава сигнал в полицията. Униформените успяват да се отзоват на сигнала, но твърде късно. За съжаление момичето е намерено изнасилено и с разбит от метална тръба череп, заобиколено от фотографско оборудване. Родни Алкала успява да избяга през задния вход на жилището си. Малката Тали обаче оцелява като по чудо.

Полицията тръгва по петите на Родни, затова той решава да смени своята самоличност. Започва да се представя с името Джон Бергер и заминава за Ню Йорк и се записва в университета. Интересна подробност е, че там посещава курса по филмово изкуство на Роман Полански, който по-късно също получава обвинения като сексуален насилник. Приблизително по същото време вилнее и фаталната група последователи на Чарлз Менсън, които са виновни за смъртта на тогавашната съпруга на Полански - Шарън Тейт и тяхното нероденото бебе.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини