Отидете към основна версия

37 257 23

От кои сортове се получава най-хрупкавото кисело зеле

  • кисело зеле-
  • сорт-
  • зимнина-
  • хрупкаво-
  • вкусно

Не всички зелки стават за направата на кисело зеле

Снимка: Shutterstock

Октомври е месецът, в който всички вперват поглед в предстоящата зима. Ето защо не е изненада за никого, че тогава масово се пекат чушки, затварят се туршии и разбира се – бидони с кисело зеле.

Правенето на кисело зеле като цяло не е голяма философия, стига да сте спазили правилните пропорции на съставките и да сте уцелили идеалния момент на слагането в бидона. Мнозина обаче забравят една важна подробност, която може да „спъне“ цялата ви зимнина. А именно – сортът на зелето.

Не всички зелки стават за направата на кисело зеле. Единствените сортове, които стават за кисело зеле са кьосе, балкан и сармалин, който идва от Сърбия, пише iwoman.bg.

Тези три сорта са единствените, които са подходящи както за прясна консумация, така и за кисело зеле. Кьосето и сармалинът са дребни зелки, а балкан е значително по-едро. Който от трите варианта да изберете, ще имате хрупкаво и вкусно зеле.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 107 гласа.

Свързани новини