Необходими продукти:
сирене - 100 грама патладжани - 2 броя (около 500 грама) домати - 1 брой (розов) чесън - 2 - 3 скилидки балсамов оцет - 1 с.л. зехтин - 2 с.л. сол магданозНачин на приготвяне:
Изпечете патладжаните и ги прехвърлете в съд с капак, за да се задушат добре. Когато изстинат, ги обелете и прехвърлете в гевгир, за да се отцедят.
Наситнете чесъна и патладжаните. Смесете ги и добавете 1 лъжица балсамов оцет и 1 лъжица зехтин. Посолете и приберете в хладилник за поне час, за да се мариноват патладжаните. Прехвърлете ги в чиния за сервиране.
Обелете домата и го нарежете на кубчета, сипете върху патладжаните. Отгоре наредете нарязаното сирене. Полейте зеленчуковата салата със зехтин и поръсете с прясно нарязан магданоз, пише Actualno.com.