Необходими продукти:
- сирене - 100 грама
- патладжани - 2 броя (около 500 грама)
- домати - 1 брой (розов)
- чесън - 2 - 3 скилидки
- балсамов оцет - 1 с.л.
- зехтин - 2 с.л.
- сол
- магданоз
Начин на приготвяне:
Изпечете патладжаните и ги прехвърлете в съд с капак, за да се задушат добре. Когато изстинат, ги обелете и прехвърлете в гевгир, за да се отцедят.
Наситнете чесъна и патладжаните. Смесете ги и добавете 1 лъжица балсамов оцет и 1 лъжица зехтин. Посолете и приберете в хладилник за поне час, за да се мариноват патладжаните. Прехвърлете ги в чиния за сервиране.
Обелете домата и го нарежете на кубчета, сипете върху патладжаните. Отгоре наредете нарязаното сирене. Полейте зеленчуковата салата със зехтин и поръсете с прясно нарязан магданоз, пише Actualno.com.
Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 От сутринта
Коментиран от #4
10:54 09.11.2022
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 ха ха
11:58 09.11.2022
4 антрашпиц
До коментар #1 от "От сутринта":
И кво лошо има? Мен не ме бърка от кога ще почна да пия.Стига да не съм на работа и да не ми се налага да шофирам.12:03 09.11.2022
5 Хасковски каунь
11:54 10.11.2022