Отидете към основна версия

6 194 12

11-годишно момче изпревари Хокинг и Айнщайн по интелигентност

  • алберт айнщайн-
  • стивън хокинг-
  • интелигентност-
  • тест-
  • юсуф шах

Резултатът на Юсуф Шах на теста Mens IQ е с една точка по-висок от този на физиците теоретици

Снимкa: Shutterstock

Момче от английския град Лийдс постигна най-висок резултат за хора под 18-годишна възраст на теста Mens IQ и изпревари Стивън Хокинг и Алберт Айнщайн по отношение на интелигентността, съобщи Метро.

Приятелите на 11-годишния Юсуф Шах винаги са му казвали, че е много умен и един ден момчето решило да провери дали това е вярно. За да оцени интелектуалните си способности, Шах взел теста Mens IQ и получи рекордна оценка. Резултатът му е с една точка по-висок от този на физиците теоретици Стивън Хокинг и Алберт Айнщайн.

Младежът отпразнува постижението си в ресторант с родителите и братята си. Майката на Шах е много горда от постиженията на сина си, но шеговито отбелязва, че баща му все пак е по-умен.

„Радваме се, но не вземаме съвсем насериозно случилото се. Винаги казвам на сина си:

„Дори да си талантлив, все пак трябва да си най-трудолюбивият“, каза тя. „Не подготвихме особено сина си за теста. Трудно е да се подготвим за този тест, така че се държахме, както обикновено “, каза бащата на Шах.

8-годишният брат на момчето каза, че също се надява да направи теста, когато порасне. В бъдеще Шах мечтае да учи математика в Оксфорд или Кеймбридж. За да направи това, той прави редовно натоварване на мозъка - решава задачи, судоку и събира кубчето на Рубик, пише БГНЕС.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 28 гласа.

Свързани новини