Отидете към основна версия

3 590 1

Рецепта на деня: Японски палачинки

  • палачинки-
  • японска кухня-
  • зеле-
  • соев сос-
  • какво да сготвя

Тези палачинки са доста странни за българския вкус, но никак не са лоши

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:
(Побългарен вариант) / Продукти за 2 палачинки:

1 яйце 500 мл вода брашно, колкото поеме за рядко тесто (като за палачинки) 2-3 с. л. соев сос (лайт). зеле

Начин на приготвяне:

Зелето се нарязва на дребно – две-три шепи са достатъчни. Яйцето се разбива, добавя се брашното и водата и се замесва тесто като за палачинки. Добавят се соевият сос и зелето.

След това се правят палачинките, като в нагорещен тиган се изсипва от сместа. Пече се първо три минути от едната страна, после три минути от другата. Палачинките заради зелето стават доста по-дебели от обичайните, които сме свикнали да правим.

По желание можем да добавим тънки парченца месо, шунка, скариди.

Когато палачинката е готова, не се навива. Разрязва се на равни части и се залива с малко соев сос.

Японците отгоре слагат сушени парченца риба тон, пише jenata.blitz.bg.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 5 гласа.

Свързани новини