Необходими продукти:
(Побългарен вариант) / Продукти за 2 палачинки:
- 1 яйце
- 500 мл вода
- брашно, колкото поеме за рядко тесто (като за палачинки)
- 2-3 с. л. соев сос (лайт).
- зеле
Начин на приготвяне:
Зелето се нарязва на дребно – две-три шепи са достатъчни. Яйцето се разбива, добавя се брашното и водата и се замесва тесто като за палачинки. Добавят се соевият сос и зелето.
След това се правят палачинките, като в нагорещен тиган се изсипва от сместа. Пече се първо три минути от едната страна, после три минути от другата. Палачинките заради зелето стават доста по-дебели от обичайните, които сме свикнали да правим.
По желание можем да добавим тънки парченца месо, шунка, скариди.
Когато палачинката е готова, не се навива. Разрязва се на равни части и се залива с малко соев сос.
Японците отгоре слагат сушени парченца риба тон, пише jenata.blitz.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Ти си
Три минути от едната и три минути от другата страна се пече телешко филе миньор а не палачинки А и какво трябва да означава това (лайт) .....
14:55 16.12.2022