Отидете към основна версия

3 088 3

Куче намери изчезналия си стопанини и го спаси от смърт (СНИМКИ)

  • куче-
  • стопанин-
  • изчезнал-
  • помощ-
  • полиция

Жертвата е била на три километра от къщата

Илюстративна снимка: Shutterstock

В Мексико куче на име Ел Паломо (Гълъбът) намери собственика си седмица след изчезването му и го спаси от смърт, съобщи БГНЕС, цитирайки „Ню Йорк пост”.

84-годишният Грегорио Ромеро изчезнал на 27 ноември. Излязъл на разходка, но не се прибрал. Семейството му не го потърсило няколко дни с довода, че той често ходел по други села и не се прибирал с дни. След известно време обаче племенницата на Ромеро се притеснила и се свързала с полицията. Тя казала, че мъжът може да се е изгубил, тъй като страдал от загуба на памет.

През следващите няколко дни Ромеро бил издирван от полицията, спасителните служби и дори кучета за следене, но без резултат. Тогава службите привлекли към издирването предано куче на мъжа Ел Паломо. Кучето бързо намерило изчезналия стопанин и отвело полицията при него. Жертвата е била на три километра от къщата.

По-рано беше съобщено, че служебно куче на име Сторм е спасило стопанката от разбойници и е извадило котките от горящата къща. За двете героични дела кучето беше наградено с медал.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.

Свързани новини