Необходими продукти:
боб - сварен едър бял боб кисели краставички - 3 - 4 бр. лук - 1 глава люти чушки - 1 бр. малка червена чубрица магданоз джоджен олио - 3 с.л. ябълков оцет - 2 с.л. лютеница - 2 с.л. сол - на вкусНачин на приготвяне:
Сварява се чаша бял боб до готовност и се отцежда. Поставя се в дълбока чиния и добавяме нарязани на кубчета кисели краставички, нарязан стар лук, магданоз, чубрица и листа джоджен.
Овкусява се със сол, олио, ябълков оцет и се разбърква добре с две супени лъжици лютеница.
Поръсва се с магданоз, по краищата на чинията се гарнира с кръгчета кисели краставички и сервираме охладена с маслинка в средата и малка люта чушка, пише gotvach.bg.