Необходими продукти:
- боб - сварен едър бял боб
- кисели краставички - 3 - 4 бр.
- лук - 1 глава
- люти чушки - 1 бр. малка червена
- чубрица
- магданоз
- джоджен
- олио - 3 с.л.
- ябълков оцет - 2 с.л.
- лютеница - 2 с.л.
- сол - на вкус
Начин на приготвяне:
Сварява се чаша бял боб до готовност и се отцежда. Поставя се в дълбока чиния и добавяме нарязани на кубчета кисели краставички, нарязан стар лук, магданоз, чубрица и листа джоджен.
Овкусява се със сол, олио, ябълков оцет и се разбърква добре с две супени лъжици лютеница.
Поръсва се с магданоз, по краищата на чинията се гарнира с кръгчета кисели краставички и сервираме охладена с маслинка в средата и малка люта чушка, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Венета Новакова
10:35 23.12.2022
2 Дядо от село
10:51 23.12.2022
3 Този коментар е премахнат от модератор.