Необходими продукти:
1 голяма глава кисело зеле свинско месо - 700 г от плешка олио - 3 с.л. мас - 1 с.л. свинска черен пипер - 6 - 7 зрънца сол - 2 с.л. червен пипер - 1 ч.л. риган - 1 щипка дафинов лист - 3 бр. черен пипер - 10 зърнаНачин на приготвяне:
Загряваме олиото и свинската мас в тиган и запържваме нарязаното свинско месо на хапки.
Щом се зачерви, се прибавя 1 ч.л. червен пипер, разбърква се и се сваля от котлона.
Киселото зеле се нарязва и сипва в гювеча. Отгоре се сипва запърженото месо, дафинов лист, солта и зърната черен пипер.
Сипва се 300 мл хладка вода и затваряме с капака. На долно ниво върху скарата печем в студена фурна 2 часа на 200 градуса.
Поднася се поръсено с прясно смлян черен пипер, пише gotvach.bg.