Отидете към основна версия

28 627 26

Рецепта на деня: Свинско с кисело зеле в гювеч

  • кисело зеле-
  • свинско месо-
  • гювеч-
  • какво да сготвя

С чаша червено вино е чудесна комбинация

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 голяма глава кисело зеле свинско месо - 700 г от плешка олио - 3 с.л. мас - 1 с.л. свинска черен пипер - 6 - 7 зрънца сол - 2 с.л. червен пипер - 1 ч.л. риган - 1 щипка дафинов лист - 3 бр. черен пипер - 10 зърна

Начин на приготвяне:

Загряваме олиото и свинската мас в тиган и запържваме нарязаното свинско месо на хапки.

Щом се зачерви, се прибавя 1 ч.л. червен пипер, разбърква се и се сваля от котлона.

Киселото зеле се нарязва и сипва в гювеча. Отгоре се сипва запърженото месо, дафинов лист, солта и зърната черен пипер.

Сипва се 300 мл хладка вода и затваряме с капака. На долно ниво върху скарата печем в студена фурна 2 часа на 200 градуса.

Поднася се поръсено с прясно смлян черен пипер, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 77 гласа.

Свързани новини