Необходими продукти:
- 1 голяма глава кисело зеле
- свинско месо - 700 г от плешка
- олио - 3 с.л.
- мас - 1 с.л. свинска
- черен пипер - 6 - 7 зрънца
- сол - 2 с.л.
- червен пипер - 1 ч.л.
- риган - 1 щипка
- дафинов лист - 3 бр.
- черен пипер - 10 зърна
Начин на приготвяне:
Загряваме олиото и свинската мас в тиган и запържваме нарязаното свинско месо на хапки.
Щом се зачерви, се прибавя 1 ч.л. червен пипер, разбърква се и се сваля от котлона.
Киселото зеле се нарязва и сипва в гювеча. Отгоре се сипва запърженото месо, дафинов лист, солта и зърната черен пипер.
Сипва се 300 мл хладка вода и затваряме с капака. На долно ниво върху скарата печем в студена фурна 2 часа на 200 градуса.
Поднася се поръсено с прясно смлян черен пипер, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 78 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Запознат
Коментиран от #8
10:13 14.01.2023
3 Гражданин Х
10:14 14.01.2023
4 ГРАД КОЗЛОДУЙ
БЛАГОДАРЯ
10:20 14.01.2023
5 ГРАД КОЗЛОДУЙ
Коментиран от #22
10:24 14.01.2023
6 🤭🤭😂😂😂😅😅
Коментиран от #7
10:51 14.01.2023
7 ГРАД КОЗЛОДУЙ
До коментар #6 от "🤭🤭😂😂😂😅😅":
ИЗВИНЕТЕ какво ТОЧНО11:05 14.01.2023
8 Остави ти това
До коментар #2 от "Запознат":
Глей какво става тук - На долно ниво върху скарата печем в студена фурна 2 часа на 200 градуса.Фурната студена, ама тя пече на 200 градуса. Сигурно са 200 градуса по Келвин, това е горе долу - 75 по Целзий. Отделно от това, какви са тия 300 милилитра вода като готвиш кисело зеле, то ще се вари, а не пече.
Коментиран от #10, #11
11:32 14.01.2023
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Механик
До коментар #8 от "Остави ти това":
Не обръщай внимание на такива сложни подробности. Аз бас държа, че авторката на статията в живота си не е готвила нищо по-сложно от инстантни спагети от тия в паничките. (Дето им се долива само гореща вода.)И съм сигурен, че дори и тия спагети е прегорила.
11:51 14.01.2023
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 Този коментар е премахнат от модератор.
14 Доктора
16:30 14.01.2023
15 Само да питам
Коментиран от #16
16:42 14.01.2023
16 Прав си
До коментар #15 от "Само да питам":
Черен пиперец се слага, не много и то млян. Второ, риган на зеле не се слага, дали било то прясно или кисело. Слага се чубрица.17:57 14.01.2023
17 Гост
20:36 14.01.2023
18 Герги
20:38 14.01.2023
19 Сатана Z
Да хабиш киселата зелка със 700 гр месо е признак на не особен афинитет към този деликатес.
Задължителните подправки са : чер пипер,дафинов лист,бахар,кимион и сминдух.
И червено винце от избата.
Да ви е сладко.
20:48 14.01.2023
20 Цветан Димов
Коментиран от #21
21:06 14.01.2023
21 тцтцтц
До коментар #20 от "Цветан Димов":
две супени лъжици сол и мас и линейката да чака пред входа.22:58 14.01.2023
22 Този коментар е премахнат от модератор.
23 2 места
23:23 14.01.2023
24 чревоугодник
00:44 15.01.2023
25 ЗиС 5
08:17 15.01.2023
26 тиквенсониада
09:34 15.01.2023