Отидете към основна версия

1 225 12

Поли Генова стана посланик на УНИЦЕФ (СНИМКИ)

  • поли генова-
  • певица-
  • уницеф-
  • посланик-
  • помощ-
  • благотворителност

"Приемам ролята на национален посланик на УНИЦЕФ с голяма радост", заяви певицата

Поли Генова е най-новият национален посланик на УНИЦЕФ България. Певицата, която има две деца, от години подкрепя работата на Детския фонд на ООН у нас и многократно е участвала в благотворителни инициативи на организацията. Сега вече това става официално. Сред каузите, които звездата подкрепя най-силно, са ранното детско развитие, борбата с насилието и приобщаващото образование.

Целта е всяко дете да расте здраво, щастливо и в безопасна среда, за да развива пълния си потенциал.

Представителят на УНИЦЕФ у нас Кристина де Бройн приветства Поли Генова в офиса на фонда в София и двете обсъдиха актуалните програми и приоритети, по които ще продължим да работим в бъдеще.

"Поканата към Поли Генова е естествено развитие на нашето дългогодишно сътрудничество, за което благодаря от името на УНИЦЕФ. Поли е ярък застъпник за правата на децата и неведнъж е заставала зад каузите на УНИЦЕФ като ранното детско развитие, елиминирането и превенцията на насилието над жени и деца, както и приобщаващото образование за всяко дете. Щастлива съм, че в нейно лице децата на България имат още един силен глас, който ще поставя проблемите и ще ги защитава, така че всяко дете да расте здраво, щастливо и в безопасна среда, за да развива пълния си потенциал", заяви Кристина де Бройн.

Като майка на малки деца, особено интересна за Поли е темата за ранното детско развитие и фокуса върху първите години от живота, считани за най-важни за развитието.

„Колкото по-рано бъде установено забавяне в развитието на детето или някакво отклонение От нормите, толкова по-голям шанс има то да ги преодолее", припомня певицата.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 17 гласа.

Свързани новини