Отидете към основна версия

3 158 7

Хирург посочи най-опасните пластични операции

  • хирург-
  • пластични операции-
  • опасни-
  • здраве-
  • естетични корекции

Операциите на лицето са едни от най-опасните

Снимка: Shutterstock

Пластичният хирург Игор Короткий каза кои са най-опасните пластични операции.

По думите на специалиста той не е възхитен от операцията за увеличаване на седалищната област, която в момента се радва на известна популярност.

"Според мен тя е неподходяща, защото не живеем в Бразилия. Именно там стандартите за красота предполагат закръглени форми, съответстващи на типа на тази област", казва експертът.

Короткий включва в списъка на най-опасните операции тази на лицето, целяща увеличаване на устните чрез повдигане в областта на назолабиалния триъгълник. Благодарение на тази операция се постига ефект на увеличаване на горната устна, като се оформя по-изразен контур като заешка устна. Най-важният недостатък на подобна операция според хирурга е, че белегът от пластичната операция остава завинаги.

Короткий смята, че да се прави разрез на най-видимата зона на лицето е неправилно. Също така лекарят е поразен от факта, че такава операция все по-често се налага да правят млади хора, предава vesti.bg.

Като друга потенциално опасна хирургическа интервенция експертът нарича отстраняването на бучките на Биш.

"Липофилингът е друга странна тенденция, тъй като вероятността от загнояване след процедурата е изключително висока, съответно винаги има възпалителен процес, често се наблюдават белези на промени в тъканите", предупреждава Короткий.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини