Необходими продукти:
тиквички - 3 средно големи майонеза - 100г краве сирене - 100 г извара - 100 г цедено кисело мляко - 100 г чесън - 5 - 6 скилидки люта чушка - 1 - 2 броя (по желание) копър зехтинНачин на приготвяне:
Хайдари е млечна салата (разядка) от турската кулинария. Тиквичките измиваме и нарязваме на кубчета. В тиган поставяме зехтин и тиквичките и оставяме да се задушат под капак. След като се задушат, оставяме настрани да изстинат. С вилица ги намачкваме на едри парчета.
През това време слагаме майонезата, натрошеното краве сирене и изварата в купа, прибавяме и цеденото мляко, счуканите скилидки чесън, нарязаните на ситно люти чушки и подправките. Накрая добавяме и готовите тиквички, разбъркваме добре и сервираме млечната салата, пише flagman.bg.