Необходими продукти:
- тиквички - 3 средно големи
- майонеза - 100г
- краве сирене - 100 г
- извара - 100 г
- цедено кисело мляко - 100 г
- чесън - 5 - 6 скилидки
- люта чушка - 1 - 2 броя (по желание)
- копър
- зехтин
Начин на приготвяне:
Хайдари е млечна салата (разядка) от турската кулинария. Тиквичките измиваме и нарязваме на кубчета. В тиган поставяме зехтин и тиквичките и оставяме да се задушат под капак. След като се задушат, оставяме настрани да изстинат. С вилица ги намачкваме на едри парчета.
През това време слагаме майонезата, натрошеното краве сирене и изварата в купа, прибавяме и цеденото мляко, счуканите скилидки чесън, нарязаните на ситно люти чушки и подправките. Накрая добавяме и готовите тиквички, разбъркваме добре и сервираме млечната салата, пише flagman.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Чак пък турска
Коментиран от #2
10:12 02.08.2023
2 Дядо
До коментар #1 от "Чак пък турска":
Защото цивилизованите страни на запад не позволиха на Сталин и Хрушчов да завладеят Турция.12:40 02.08.2023