Отидете към основна версия

1 085 9

Мълния удари морския фар от "Форест Гъмп" и го загаси

  • филм-
  • фар-
  • форест гъмп-
  • мълния-
  • гръм

Светлините на емблематичния фар загаснаха временно

Снимка: Shutterstock

Прочут фар на крайбрежието на щата Мейн, сниман във филма „Форест Гъмп“, загасна временно, след като бе поразен от мълния, предаде АП.

Съоръжението в Маршал Пойнт, издигнато през 1832 г., не работи от четвъртък, когато мълния извади от строя електрическото му захранване, съобщи Нат Лион, директор на фара и на музея.

„Всичко беше изпепелено. Изгоряха крушката, прекъсвачите, сирената за мъгла“, каза Лион в сряда и уточни: „В момента фарът е без светлина, докато бреговата охрана не приключи с ремонта“.

Наемател, живеещ в къщата на пазача, съобщил за „силен трясък“ и забелязал, че светлината е угаснала след удара на мълнията, каза Лион. Постът на бреговата охрана, който отговаря за навигационното съоръжение, демонтира крушката на фара за подмяна в понеделник и все още работи по пускането в действие на сирената за мъгла, каза той.

Фарът стана известен, след като бе показан във филма „Форест Гъмп“ от 1994 г., припомня БТА..

Главният герой на филма Гъмп тича на крос, когато се спуска по дървена пътека към фара, сигнализирайки, че е стигнал до източното крайбрежие. Но героят, изигран от актьора Том Ханкс, не спира дотук. Той продължава да тича в обратната посока.

Самата постройка на фара, която е увенчана с гръмоотвод, не е повредена и съоръжението ще бъде отворено за посетители в Националния ден на фара в САЩ на 7 август.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини