Отидете към основна версия

1 616 29

Анулираха концерта на Анна Нетребко в Прага заради подкрепата ѝ на Путин

  • анна нетребко-
  • концерт-
  • прага-
  • владимир путин

Подкрепата на Нетребко за Владимир Путин в миналото стана повод за отмяна на множество концерти в целия свят

Прага анулира концерта на руското сопрано Анна Нетребко, предвиден за октомври, съобщи Франс прес, цитирана от БТА. Подкрепата на Нетребко за Владимир Путин в миналото стана повод за отмяна на множество концерти в целия свят.

Концертът трябваше да се състои в залата на Общинския дом в Прага на 16 октомври.

Чехия е член на ЕС и НАТО и оказва сериозна подкрепа на Украйна от началото на руската инвазия през миналата година. Прага помага на Киев с оръжейни и хуманитарни доставки.

Агенция "Nachtigall Artists Management" обяви във Фейсбук, че е постигнала съгласие със залата за анулиране на концерта вследствие на позиция на общинския съвет. Според агенцията "обстоятелствата са превърнали един изцяло артистичен проект в политическа и социална полемика". Според общинския съветник Иржи Поспишил отмяната на концерта е добро решение в подкрепа на ключов партньор, сражаващ се за своята независимост, предаде чешката информационна агенция ЧТК.

Анна Нетребко се оттегли от "Метрополитън опера" в Ню Йорк през март 2022 г., след като отказа да спре подкрепата си за руския президент Владимир Путин. Впоследствие 51-годишната Нетребко осъди войната и анонсира връщането си на европейските сцени, но така и не е критикувала публично Владимир Путин.

Интернет страницата на Анна Нетребко обяви десетки участия до края на годината, сред които в Берлин, Гуанчжоу, Париж, Виена, Милано.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.

Свързани новини