Отидете към основна версия

1 444 9

Рецепта на деня: Домашно суши с рулца от раци

  • суши-
  • рулца от раци-
  • японска кухня-
  • какво да сготвя

Няма нужда да давате пари по ресторанти, направете си го сами

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

кори нори - 2 бр. ориз за суши - 175 г вода - 250 мл рулца от раци - 10 бр. крема сирене - 150 г оризов оцет - 2 с.л. кафява захар - 1 с.л. сол - ½ ч.л. соев сос

Начин на приготвяне:

Оризът се изплаква с хладка вода няколко пъти. Прехвърля се в тенджерка с похлупак. Щом заври водата, намаляваме котлона до най-ниската степен и оставяме така, докато поеме оризът водата. Отстраняваме тенджерата от котлона и оставяме ориза за суши за 20 минути, да се задуши. Отделно се нагрява оризовият оцет със захарта и солта и бъркаме, докато се разтвори захарта. Отстраняваме от котлона и оставяме маринатата да изстине.

Преместваме ориза в купа и прибавяме маринатата, след което добре го разбъркваме с дървена шпатула. Покриваме с влажна кухненска кърпа. Взимаме класическа подложка от бамбук за редене на суши или парче алуминиево фолио. Поставяме 1/2 кора нори върху нея с лъскавата страна надолу. Покриваме цялата кора с подготвения ориз.

Разстиламе го с мокри ръце. Поръсваме със соев сос. Намазваме с крема сирене после подреждаме рулцата от раци по дължина и парченца обелена краставица, нарязана по дължина. След което завиваме на стегнато руло. Режем с остър нож на малки суши рулца. След всеки разрез мокрим ножа с вода, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини