Необходими продукти:
- кори нори - 2 бр.
- ориз за суши - 175 г
- вода - 250 мл
- рулца от раци - 10 бр.
- крема сирене - 150 г
- оризов оцет - 2 с.л.
- кафява захар - 1 с.л.
- сол - ½ ч.л.
- соев сос
Начин на приготвяне:
Оризът се изплаква с хладка вода няколко пъти. Прехвърля се в тенджерка с похлупак. Щом заври водата, намаляваме котлона до най-ниската степен и оставяме така, докато поеме оризът водата. Отстраняваме тенджерата от котлона и оставяме ориза за суши за 20 минути, да се задуши. Отделно се нагрява оризовият оцет със захарта и солта и бъркаме, докато се разтвори захарта. Отстраняваме от котлона и оставяме маринатата да изстине.
Преместваме ориза в купа и прибавяме маринатата, след което добре го разбъркваме с дървена шпатула. Покриваме с влажна кухненска кърпа. Взимаме класическа подложка от бамбук за редене на суши или парче алуминиево фолио. Поставяме 1/2 кора нори върху нея с лъскавата страна надолу. Покриваме цялата кора с подготвения ориз.
Разстиламе го с мокри ръце. Поръсваме със соев сос. Намазваме с крема сирене после подреждаме рулцата от раци по дължина и парченца обелена краставица, нарязана по дължина. След което завиваме на стегнато руло. Режем с остър нож на малки суши рулца. След всеки разрез мокрим ножа с вода, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Ти си
Коментиран от #2, #7
10:11 25.08.2023
2 Да ти кажа..
До коментар #1 от "Ти си":
Нито един...правят се от рибни филета...Коментиран от #5
10:14 25.08.2023
3 Суши шеф...
10:16 25.08.2023
4 Конник
Оригинално сушито е било за консервация на рибни продукти и ориза е бил отпадъчен материал който след вадене на рибните продукти е бил изхвърлян. Бедните слухи са го яли!
Ние българите си имаме хубава кухня със салати, мезета скара, яхнии итн. Тези неща ни дайте а (сухото) суши си го Мариновай и дръж за себе си Венелинче!
10:33 25.08.2023
5 Баш майстора
До коментар #2 от "Да ти кажа..":
Не съм сигурен че се правят от рибни филета,скъпа стока саКоментиран от #8
10:57 25.08.2023
6 Злогош
11:08 25.08.2023
7 Гаглей
До коментар #1 от "Ти си":
Ролцата от раци се правят от риба сурими, която от Китай и е вредна, защото вирее в много замърсен водоем.Коментиран от #9
11:31 25.08.2023
8 Да ти кажа..
До коментар #5 от "Баш майстора":
Точно от рибни филета се прави сурими- това е смляна риба, почистена от кожи, кости и кръв.. смика се и се пресова във формата на ролца..най-вече сурими се прави от хек, сафрид или минтай, но на практика става от почти всички риби13:07 25.08.2023
9 Да ти кажа..
До коментар #7 от "Гаглей":
Нема такава риба..га намериш снимка на таа риба..ще ти направя една кофа със уши, па може и без уши..13:10 25.08.2023