Отидете към основна версия

5 158 42

На 84 г. Лили Иванова отчита рекордни приходи и няма да спре да пее

  • лили иванова-
  • певица-
  • приходи-
  • концерти-
  • публика-
  • турне

Няма кой да спре Лили Иванова от това да продължава да радва публиката си

И през миналата година Лили Иванова натри носовете на всички, които повтарят, че заради възрастта си трябва да се сбогува със сцената. „На кого преча“, попита тя в едно от малкото интервюта, които дава. А десетките хиляди нейни почитатели са категорични, че докато пълни залите и продължава да вдига публиката на крака, нейното място е на сцената.

Цифрите също са красноречиви – през миналата година Лили Иванова е спечелила рекордните 1,6 милиона лева. Това става ясно от финансовия отчет на фирмата ѝ „ЛИ 1“, от чието име примата декларира приходите си пред държавата. Подобни суми за пореден път правят Лили №1 по богатство в шоу бизнеса у нас, пише "Уикенд".

Макар и на 84 години, Лили е повишила приходите си почти тройно. Докато през 2021 г. е заработила 1,3 милиона лева, то през 2022 г. сумата е нараснала на 3,5 милиона лева. Тройно се е увеличила и печалбата ѝ от концерти – от 556 хиляди на 1,6 милиона.

Огромна заслуга за това има миналогодишното ѝ турне. В рамките на 8 месеца тя пя в 29 града, завършвайки с грандиозно шоу пред 13 000 свои фенове в „Арена Армеец“. Макар цените на билетите да са се вдигнали двойно, навсякъде залите са били препълнени.

Както стана ясно по-рано през тази година, певицата е завещала цялото си богатство на създадената от нея фондация „Лили Иванова“. Задачата на фондацията е да популяризира за вечни времена творчеството на естрадната легенда и да пази името ѝ за бъдещите поколения.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 27 гласа.

Свързани новини