Отидете към основна версия

15 430 28

Задълбочават се имотните и семейни неволи на Юксел Кадриев

  • юксел кадриев-
  • водещ-
  • журналист-
  • общинско жилище-
  • имот-
  • апартамент

Водещият от години живее в общинско жилище, но властите вече не търпят това заможният журналист да използва имот, който трябва да се отдаде на нуждаещи се

Емблемата на новинарската емисия по bTV Юксел Кадриев прибира близо 6 бона на месец от частната телевизия, но въпреки това няма намерение да пръска пари за скъпи имоти и квартири. Затова преди 10 години се е уредил с общинско жилище, за което плаща едва 93 лева на месец. Смяната на властта в София обаче ще доведе до най-голямото унижение в живота на новинаря.

С решение на Апелативен съд - София Кадриев трябва да напусне до 1 месец общинското жилище, за да го отстъпи на истински нуждаещи се хора. Съдът е решил, че заплатата му е достатъчно добра, за да си позволи нормална квартира, още повече че вече дъщеря му е пълнолетна и не живее с него, пише в. "Уикенд".

В момента Юксел живеел в почти безплатния дом с приятелката си. Само двамата се ширили в просторен апартамент в елитния столичен квартал "Борово".

За да се опита да се спаси от спиране правото му на ползване на имота, пред съдебната институция Кадриев е предоставил куп доказателства, че всъщност не се намира в цветущо положение. От данните по делото става ясно, че бащата на водещия - Феми Кадриев, е дошъл наскоро в столицата, тъй като е болен и има нужда от специализирано лечение.

Юксел е представил пред съда и служебна бележка от работодателите си в bTV, която да удостовери доходите му от заплати за една календарна година назад. От нея става ясно, че за предходните 12 месеца той е получил общо сумата от 69 912 лева за длъжността си на водещ на централната новинарска емисия на медията.

Юксел бил направо бесен, че искат от него да остави квартира с месечен наем от едва 93 лева, за да се нанесе някъде, където ще му искат поне 2 бона за подобна квадратура. Макар да печели почти по 6 бона на месец, Кадриев не бил съгласен да дава половината от тях за квартира и сметки. Твърди се, че до момента отказвал категорично да предприеме каквито и да било мерки за изнасяне.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 62 гласа.

Свързани новини