Отидете към основна версия

7 265 42

Какво е забранено да се говори с мъж: 3-те най-важни „не трябва“

  • забранено-
  • говори с мъж-
  • не трябва-
  • взаимоотошения

Вижте съветите на психолозите

Снимкa: Shutterstock

Най-голямата грешка на всеки етап от една връзка е да казвате на мъжа абсолютно всичко за себе си. Искреността и откровеността трябва да се дозират правилно.

Да не забравяме, че жените и мъжете са много различни - както психологически, така и физиологично. Ето защо понякога дамите не разбират защо казването на определени неща на мъжете е строго забранено. И така, какво да пазите в тайна? Да видим съветите на психолозите.

Вашите проблеми и преживявания

Можете да разказвате на мъжа за проблемите си, но бъдете изключително внимателни. Ако той често чува „дебела съм“, „такава съм патка“ и други от сорта, започва да вярва в тях. Няма нищо по-тъжно от жена, която сама не уважава себе си. А и мъжете не знаят как просто да слушат и да отсяват зърното от плявата, неконструктивния негативизъм ги дразни, обезпокоява и ги кара да се тревожат.

Вашите оплаквания

Проблемите и преживяванията не бива да се бъркат с оплакванията. Оплакванията са малко по-различно нещо. Често жените се оплакват, защото просто имат нужда „да изпуснат парата“.

Мъжете не разбират, че в този случай просто трябва да изслушат дамата, а не да се опитват да ѝ помогнат. А когато оплакванията се появяват в безнадеждни ситуации, когато не се вижда решение, това ги подлудява. Ако не искате да се карате с любимия, не му се оплаквайте постоянно, защото мъжете не умират от щастие да абсорбират подобна безсмислена негативност.

Вашето мнение за неговите проблеми

Мъжете мразят дамите да се намесват в тема, която изобщо не разбират. Можете да намекнете веднъж за възможно решение. Ако обаче то не подхожда на мъжа, по-добре е да не спорите с него. Той ще оцени опита ви да му помогнете само ако ви е помолил предварително за това. Във всички останали случаи е по-добре мълчаливо да го подкрепите.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 18 гласа.

Свързани новини