Отидете към основна версия

5 028 10

Открит в планината череп се оказа на изчезнала през 1970 г. жена

  • дона лас-
  • сиера невада-
  • изчезнала-
  • сащ

Дона Лас бе в неизвестност от 53 години

Череп, открит покрай магистрала в планините Сиера Невада в Калифорния преди десетилетия, е идентифициран като принадлежащ на жена, изчезнала през 1970 г., предаде NBC.

ДНК съвпадението разкри мистерията дали Дона Лас е жива или мъртва, но не и какво се е случило с нея и служителите продължават да търсят всякаква информация по случая.

Заместник-шериф открил черепа през 1986 г. покрай магистрала на 45 мили северозападно от Саут Лейк Тахо.

Лас е обявена за изчезнала от полицията в Саут Лейк Тахо през 1970 г. и разследването е изчерпало всички следи, казаха служители.

Тя била на 25 години при изчезването си и работела като медицинска сестра в казино в Стейтлайн, Невада.

Съвпадението на ДНК е установено от екип за неуредени случаи, който наскоро беше сформиран в окръг Плейсър, каза офисът на шерифа.

Черепът беше изпратен на Министерството на правосъдието на Калифорния, което успя да сравни ДНК с проба, дадена от сестрата на Лас преди пет години, каза началникът на полицията в Саут Лейк Тахо Дейвид Стивънсън. Съвпадението е открито преди две седмици, каза полицията.

През годините имаше спекулации, че изчезването на жената може да е свързано с все още неразкрития случай на т.нар. зодиакален сериен убиец.

Остава неясно какво се е случило с жената.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.

Свързани новини