Отидете към основна версия

1 542 25

Разпродават картини и ценни исторически вещи на Уинстън Чърчил (СНИМКИ)

  • уинстън чърчил-
  • чърчил-
  • търг-
  • ценни вещи-
  • картини-
  • история-
  • премиер

Най-скъпият експонат на търга се очаква да бъдат поправки, направени лично от него върху автобиографията му

Снимка: Shutterstock

Изложба и разпродажба на творби и вещи на Уинстън Чърчил отдават почит на легендарния британски министър-председател, съобщи АФП.

Чърчил, чието хоби е било рисуването, е носител и на Нобелова награда за литература през 1953 г. за историографски трудове. Някои от неговите книги, писма, мебели и платна са експонирани до 28 януари на Зимния панаир на антикварите и дизайнерите в Ню Йорк, който започна през тази седмица. Личните вещи на Чърчил са част от семейната колекция на американския медиен магнат Стийв Форбс.

"Предлагаме най-добрите експонати - документи, писма, бюро, картини", каза пред АФП нюйоркският търговец и колекционер Питър Харингтън, който организира разпродажбата. Бюрото, на което Чърчил пише спомените си за Втората световна война, донесли му Нобелова награда, се предлага на цена от 450 хил. щатски долара. Поправки, нанесени от собствената му ръка върху автобиографията му, се очаква да достигнат 750 000 щатски долара.

Чърчил е рисувал още преди да стане министър-председател и политическа фигура с международно значение. Картина, изобразяваща ждрелото на река Тодра, рисувана по време на туристическо пътуване в Мароко, се продава за 395 хил. щатски долара. Чърчил намира в Маракеш вдъхновение, а най-известните му картини са от Мароко. "Кулата на джамията Кутубия" от 1943 г. беше продадена през март 2021 г. от Анджелина Джоли с посредничеството на аукционната къща "Кристис" за 7 млн. британски лири.

Издание на лекциите не Чърчил за свободната търговия се продава за 150 000 щатски долара.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.

Свързани новини