Необходими продукти:
зехтин - 1/2 ч.ч.; картофено брашно - 2 с.л.; мента - 3 пресни листа; шафран - 1 с.л.; сол - 1 с.л.; лук - 2 глави; чесън - 7 скилидки; яйца - 2 бр.; кайма - 500 г; натрошени солени бисквити - 1 ч.ч.; черен пипер - 1 с.л.; смлян кориандър - 2 с.л.Начин на приготвяне:
Започнете с приготвянето на соса. Мазнината се загрява и в нея се запържва брашното, докато покафенее. Прибавят се 4 ч.ч. вода, листата мента, шафрана, щипка сол, нарязана глава лук и 4 скилидки чесън. Оставете да заври, като разбърквате от време на време.
През това време пригответе кюфтенцата. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се изсипват в каймата. Добавят се яйцата, брашното и натрошените бисквити. Овкусява се с подправките.
Всички съставки се омесват добре. Кюфтенцата, оформени като пинг-понг топчета, се слагат в соса. Оставя се да поври 30-35 минути, докато месото се свари. Поднесете с гарнитура от ориз със зеленчуци.