Необходими продукти:
- зехтин - 1/2 ч.ч.;
- картофено брашно - 2 с.л.;
- мента - 3 пресни листа;
- шафран - 1 с.л.;
- сол - 1 с.л.;
- лук - 2 глави;
- чесън - 7 скилидки;
- яйца - 2 бр.;
- кайма - 500 г;
- натрошени солени бисквити - 1 ч.ч.;
- черен пипер - 1 с.л.;
- смлян кориандър - 2 с.л.
Начин на приготвяне:
Започнете с приготвянето на соса. Мазнината се загрява и в нея се запържва брашното, докато покафенее. Прибавят се 4 ч.ч. вода, листата мента, шафрана, щипка сол, нарязана глава лук и 4 скилидки чесън. Оставете да заври, като разбърквате от време на време.
През това време пригответе кюфтенцата. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се изсипват в каймата. Добавят се яйцата, брашното и натрошените бисквити. Овкусява се с подправките.
Всички съставки се омесват добре. Кюфтенцата, оформени като пинг-понг топчета, се слагат в соса. Оставя се да поври 30-35 минути, докато месото се свари. Поднесете с гарнитура от ориз със зеленчуци.
Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ухаа
10:08 25.01.2024