Отидете към основна версия

1 997 12

Какво представлява екокожата и защо децата не бива да я носят?

  • екокожа-
  • кожа-
  • материя-
  • материал-
  • плат-
  • продукт-
  • изработка

Експерти обясняват, че екокожата не е всъщност "еко", тя просто се произвежда и обработва по-лесно

Снимка: Shutterstock

Напоследък този материал стана много популярен. Често е по-евтин от естествената кожа. Мнозина смятат, че това е безопасен заместител на естествените продукти, който помага за опазването на природата и е безопасен за хората. Но има и такива, които казват, че префиксът „еко“ всъщност означава ефективност.

Какво означава „еко“

Roskoshestvo отбеляза, че „еко“ не означава "екологичен". Това е така, защото такива продукти не са създадени от екологично чисти материали. Най-често това са полиестер и полиуретан, тоест синтетика с безопасни химически характеристики.

„Еко“ е по-скоро ефективност. Еко кожа — това е изкуствен материал, който замества естествената кожа. Те обаче се различават значително по своите свойства.

Материалът безопасен ли е за деца

Продуктите от изкуствени материали не са подходящи за деца, тъй като тялото не диша в тях. На децата ще им бъде неудобно в такива дрехи, понеже те водят до спарване и изпотяване. Това може да доведе до повишена умора и да провокира други заболявания.

Интересни факти за екокожата

Преди време изкуствената кожа можеше да бъде разграничена от естествената кожа с помощта на огнеупорен тест. Сега дори еко кожата не гори, така че няма да е възможно да се провери по този начин; Според законодателството такъв материал като "еко кожа" няма. Това е маркетингов трик за популяризиране на същия изкуствен материал, но под прикритието, че е екологичен; Продуктите от еко кожа са издръжливи и запазват външния си вид за дълго време; Артикулите от еко кожа не пропускат въздух и пара. Не трябва да носите такива дрехи през целия ден, най-комфортно ще се чувствате в такива дрехи през есента или пролетта. През тези сезони навън не е мразовито, но не е и горещо; Продуктите от еко кожа не трябва да се носят директно върху кожата. Не обувайте обувки от екокожа без чорапи; Не трябва да купувате елементи от еко кожа, чиито производители не препоръчват пране. Не е хигиенично — ще се потите и ще се разхождате в мръсни дрехи.

Така че изборът е ваш — купувайте неща, направени от естествени материали или по-бюджетни. Но важното е да бъдете добре информирани преди това.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.

Свързани новини