Необходими продукти:
бишкоти - около 2 пакета; маскарпоне - 250 - 300 грама; заквасена метана - 1 кофичка от 400 грама; захар - около 100 грама (може кафява); сок от компот - за потапяне на бишкотите; сладко от боровинки или друго (по желание); какао - около 2 ч.л. за поръсване; шоколад - около 50 грама за поръсване.Начин на приготвяне:
Сипете сока от компота в дълбока чинийка и потапяйте в него всяка бишкота, но не задържайте прекалено много, за да не се разпаднат.
Редете бишкотите плътно една до друга в подходяща форма за торта. Ако е необходимо, някои бишкоти начупвайте, за да запълните добре основата.
Разбийте маскарпонето със сметаната и захарта до получаване на хубав гладък крем.
Намажете с крема първия ред бишкоти. Наредете втори ред бишкоти. Отгоре сложете няколко лъжици от сладкото от боровинки.
Намажете бишкотената торта с останалия крем и украсете с какао/настърган шоколад.
Оставете в хладилник да стегне около час, пише ezine.bg.