Отидете към основна версия

2 500 3

Рецепта на деня: Лека торта с бишкоти и маскарпоне

  • торта-
  • маскарпоне-
  • сметана-
  • кафе-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Лек десерт, който и начинаещите в кухнята могат да приготвят

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

бишкоти - около 2 пакета; маскарпоне - 250 - 300 грама; заквасена метана - 1 кофичка от 400 грама; захар - около 100 грама (може кафява); сок от компот - за потапяне на бишкотите; сладко от боровинки или друго (по желание); какао - около 2 ч.л. за поръсване; шоколад - около 50 грама за поръсване.

Начин на приготвяне:

Сипете сока от компота в дълбока чинийка и потапяйте в него всяка бишкота, но не задържайте прекалено много, за да не се разпаднат.

Редете бишкотите плътно една до друга в подходяща форма за торта. Ако е необходимо, някои бишкоти начупвайте, за да запълните добре основата.

Разбийте маскарпонето със сметаната и захарта до получаване на хубав гладък крем.

Намажете с крема първия ред бишкоти. Наредете втори ред бишкоти. Отгоре сложете няколко лъжици от сладкото от боровинки.

Намажете бишкотената торта с останалия крем и украсете с какао/настърган шоколад.

Оставете в хладилник да стегне около час, пише ezine.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини