Необходими продукти:
- бишкоти - около 2 пакета;
- маскарпоне - 250 - 300 грама;
- заквасена метана - 1 кофичка от 400 грама;
- захар - около 100 грама (може кафява);
- сок от компот - за потапяне на бишкотите;
- сладко от боровинки или друго (по желание);
- какао - около 2 ч.л. за поръсване;
- шоколад - около 50 грама за поръсване.
Начин на приготвяне:
Сипете сока от компота в дълбока чинийка и потапяйте в него всяка бишкота, но не задържайте прекалено много, за да не се разпаднат.
Редете бишкотите плътно една до друга в подходяща форма за торта. Ако е необходимо, някои бишкоти начупвайте, за да запълните добре основата.
Разбийте маскарпонето със сметаната и захарта до получаване на хубав гладък крем.
Намажете с крема първия ред бишкоти. Наредете втори ред бишкоти. Отгоре сложете няколко лъжици от сладкото от боровинки.
Намажете бишкотената торта с останалия крем и украсете с какао/настърган шоколад.
Оставете в хладилник да стегне около час, пише ezine.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 въй
Коментиран от #2, #3
10:10 30.01.2024
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Този коментар е премахнат от модератор.