Отидете към основна версия

1 884 3

Джина Карано съди "Дисни" за уволнението ѝ от "Мандалорецът", Илон Мъск поема съдебните разноски

  • джина карано-
  • съд-
  • дело-
  • мандалорецът-
  • илон мъск-
  • разноски-
  • съдебни разходи-
  • междузвездни войни

Илон Мъск има стар конфликт с "Дисни", заради който с радост помага на консервативната актриса да се защити в съда срещу компанията

Снимка: Shutterstock

Когато става дума за уволнената актриса от "Мандалорецът" Джина Карано и Илон Мъск, отмъщението срещу компанията "Уолт Дисни" се сервира горещо, дори и да отнема малко време и да се опитва да завлече Педро Паскал и Марк Хамил, предава Deadline.

Три години след като бившата ММА състезателка Карано беше отстранена от управляваната от Боб Чапек тогава компания Дисни заради това, че сравни политическия климат в Америка с този в нацистка Германия, във вторник стана ясно, че Карано съди Дисни и компанията Lucasfilm за това, че са я изхвърлили от поредицата за ловците на глави – а собственикът на X/Tesla плаща хонорарите на адвокатите ѝ.

“Преди време в една не толкова далечна галактика ответниците дадоха ясно да се разбере, че в тяхната империя е приемливо само един начин на мислене, говорене или действия и че онези, които се осмеляват да поставят под въпрос или не се съобразяват напълно с нея, няма да бъдат толерирани”, се казва в жалбата, с която се иска процес със съдебни заседатели, подадена тази сутрин във федералния съд. “Така беше и с Карано”

“Върховенството на закона все още властва над империята на ответниците“.

“В знак на ангажираността на X Corp. към свободата на словото, ние сме горди да предоставим финансова подкрепа за съдебния процес на Джина Карано и да ѝ дадем възможност да потърси оправдание за правата си на свобода на словото в X и възможността да работи без тормоз, преследване или дискриминация”, се казва в изявление, публикувано от ръководителя на бизнес операциите на платформата за социални медии, собственост на Мъск - Джо Бенарох.

Джина Карано твърди, че още преди уволнението от "Мандалорецът" е била подложена на постоянен натиск от страна на Дисни да “продължи с програмата си за ‘превъзпитание’ и да поднесе “публично извинение,” което така и не се случи. Освен това Карано твърди, че в края на 2020 г. Disney/Lucasfilm съобщават на публициста на Карано, “че ще изискат от нея да участва в Zoom разговор с президента на Lucasfilm Катлийн Кенеди и 45 служители, които се идентифицират като част от LGBTQ+ общността, като стигат дотам, че казват, че готовността ѝ да понесе такъв тормоз и унижение е ‘лакмусов тест’ за нея.”

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.

Свързани новини