Отидете към основна версия

964 5

Ози Озбърн нападна Кание Уест, използвал музика на Black Sabbath без позволение (ВИДЕО)

  • ози озбърн-
  • шарън озбърн-
  • блек сабат-
  • кание уест-
  • дона самър

Наследниците на Дона Съмър също се нахвърлиха срещу рапъра със същото обвинение

Снимка: БГНЕС/ EPA

Фронтменът на Black Sabbath Ози Озбърн и наследниците на покойната певица Дона Съмър публично обвиниха Кание Уест, че е използвал записи на тяхна музика без разрешение в последния си албум.

Албумът на Уест "Vultures 1", който бе създаден в сътрудничество с певеца и рапър Ty Dolla $ign, беше пуснат в събота, информира CBS.

„Vultures 1“ беше представен в United Center в Чикаго в четвъртък вечерта и клипове от шоуто се разпространиха в социалните медии, включително и части от песента "Carnival", в която Озбърн разпозна части от изпълнение на живо от 1983 г. на песента на Black Sabbath "Iron Man."

В публикация в социалните медии в петък Ози Озбърн написа, че Уест, който смени името си на Ye, е „искал разрешение да вземе част от изпълнение на живо от 1983 г. на "Iron Man" и му е отказано разрешение, защото е антисемит и е причинил неописуема болка на мнозина."

Съпругата на Ози - Шарън Озбърн, беше тагната в публикацията. В собствената си публикация в социалните медии в събота Шарън написа, че „семейството Озбърн никога не е искало отношения с Кание Уест.“

От 2022 г. рапърът се сблъска със силни ответни реакции заради поредица от антисемитски изявления, които доведоха до спиране на неговите акаунти в тогавашния Twitter и Instagram. Последиците от неговите антисемитски коментари бяха огромни. Той беше отстранен от доходоносни партньорски сделки с Adidas и Gap, и Училището на Института по изкуства в Чикаго отмени почетната си степен в негово име. Комедиантът Стивън Колбърт също го забрани в "Късното шоу" на CBS.

Профилите на Уест в X и Instagram оттогава са възстановени.

Това също не е първият път, когато Уест използва нечий чужд труд без позволение. В дебютния си албум "The College Dropout," рап легендата Лорин Хил отрече да е дала песента си "Mystery of Iniquity" за използване на Кание.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини