Отидете към основна версия

1 473 1

Рецепта на деня: Домашна халва за Сирни Заговезни

  • сирни заговезни-
  • халва-
  • традиция

Сирни Заговезни поставя началото на Великия пост и е последният ден, в който може да се ядат блажни храни

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

захар - 1 ч.ч. тахан - 1 ч.ч. вода - 1/4 ч.ч. шам фъстък - 1 шепа

Начин на приготвяне:

Смесете водата със захарта и ги сложете на слаб огън, за да се втечни бавно захарта. Оставете течността да кипне, като разбърквате от време на време и отстранете от котлона.

Към горещата смес добавете тахана и разбъркайте до получаването на хомогенна смес. На дъното на сух съд сложете приготвените ядки, залейте с тахановата смес и загладете с помощта на лъжица.

Приберете сместа в хладилник до пълното ѝ охлаждане и втвърдяване, пише ezine.bg. Поднесете нарязана на парчета.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини