Необходими продукти:
200 г 70% тъмен шоколад; 150 г масло; 150 г захар; 4 яйца; 125 мл мляко; 140 г брашно; 1 ч.л. бакпулвер; щипка сол; 300 г пресни ягоди. За шоколадовия крем: 2 ч.ч. сметана; 200 г тъмен шоколад. За ганаша: 75 г тъмен шоколад; 80 мл. сметана.Начин на приготвяне:
Начупете шоколада на квадратчета и поставете в купа заедно с маслото. Разтопете на водна баня или в микровълнова фурна. Добавете захар и сол и разбийте добре до гладка смес. Добавяйте яйцата постепенно, едно след друго, като смесвате между всяко добавяне. Добавете мляко, брашно и бакпулвер и разбъркайте, докато стане гладко тесто. Печете 30-40 минути и охладете. С назъбен нож разрежете тортата на два равни слоя. Пригответе крема – сложете една чаша сметана и шоколад в купа и разтопете. Охладете сметаната, докато стане напълно студена. Смесете с останалата сметана и разбийте, докато получите много гладък и твърд крем. Сглобете тортата – поставете първия слой от тортата върху чиния за сервиране. Намажете тортата с малко мляко и намажете около една трета от крема на тънък слой. Подредете тънки резенчета ягоди плътно върху крема и поставете най-горния слой торта отгоре. Намажете тортата с малко мляко и покрийте с останалата част от крема отгоре и отстрани. Охладете за два часа в хладилника, за да стегне покритието, пише vsichki-recepti.com.Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.