Отидете към основна версия

1 707 10

Рецепта на деня: Стек по флорентински

  • стек-
  • пържола-
  • грил тиган-
  • италианска кухня-
  • флорентински-
  • какво да сготвя

Bistecca alla Fiorentina - класическа пържола от италианската кухня

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 пържола T-bone или портърхаус, с дебелина поне 7 см; 1 връзка пресен розмарин; 1 връзка пресен градински чай; 2 супени лъжици екстра върджин зехтин; сол и прясно смлян черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне:

Загрейте грил тиган на средно висока температура. Подсушете пържолата и овкусете обилно двете ѝ страни със сол и черен пипер.

Завържете връзките розмарина и градинския чай с месарски канап. Използвайте билките, за да намажете пържолата със зехтин.

Поставете пържолата върху грил тигана и я изпечете: около 12 минути от едната страна, обърнете и печете около 9 минути от другата страна.

Когато пържолата е готова, я извадете от грил тигана и я оставете да престои 5 минути, за да се задържат сосовете при разрязване на месото. Нарежете преди сервиране.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини