2 Април, 2024 10:05 1 706 10

Рецепта на деня: Стек по флорентински

  • стек-
  • пържола-
  • грил тиган-
  • италианска кухня-
  • флорентински-
  • какво да сготвя

Bistecca alla Fiorentina - класическа пържола от италианската кухня

Рецепта на деня: Стек по флорентински - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 1 пържола T-bone или портърхаус, с дебелина поне 7 см;
  • 1 връзка пресен розмарин;
  • 1 връзка пресен градински чай;
  • 2 супени лъжици екстра върджин зехтин;
  • сол и прясно смлян черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне:

Загрейте грил тиган на средно висока температура. Подсушете пържолата и овкусете обилно двете ѝ страни със сол и черен пипер.

Завържете връзките розмарина и градинския чай с месарски канап. Използвайте билките, за да намажете пържолата със зехтин.

Поставете пържолата върху грил тигана и я изпечете: около 12 минути от едната страна, обърнете и печете около 9 минути от другата страна.

Когато пържолата е готова, я извадете от грил тигана и я оставете да престои 5 минути, за да се задържат сосовете при разрязване на месото. Нарежете преди сервиране.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 избора

    4 2 Отговор
    Вместо такава пържола предпочитам да си взема един апартамент.
  • 2 Мдааа

    3 2 Отговор
    Венелинке, чудя се дали през живота си можеш да напишеш смислена статия?

    Коментиран от #3

  • 3 Кой ти каза, че пишела

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мдааа":

    Преписва папагалски и с Гугъл преводач.
  • 4 Хасковски каунь

    2 1 Отговор
    Мога ли да използвам олио место зехтин?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пич

    5 1 Отговор
    Италианците са пример , как с нула кухня ( пица и макарони ) , но с много лъжа и фукня , може да заставиш слабите мозъци да повярвате " Новите дрехи на царя " !!! Особено като си наречеш макароните по 70 различни начина !!!

    Коментиран от #9

  • 7 Значи вече явно е практика

    3 1 Отговор
    Всички да пишат за всичко. Стек по флорентински няма нищо общо с описаното в статията.
  • 8 Шефъ Поров

    1 1 Отговор
    Венче...тия готварски неща не ти се удават! Нощните статии! Там ти е силата!
  • 9 Не е точно така

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Пич":

    Тукашните пипонье нагъват тесто с кремвирш казали им че е пица! В магазина при някоя по млада фиде,макарони ,юфка или паста ама българска не можеш да си купиш! ДИтйетУ нИ знаЙ какво са!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.