Необходими продукти:
- 1 пържола T-bone или портърхаус, с дебелина поне 7 см;
- 1 връзка пресен розмарин;
- 1 връзка пресен градински чай;
- 2 супени лъжици екстра върджин зехтин;
- сол и прясно смлян черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
Загрейте грил тиган на средно висока температура. Подсушете пържолата и овкусете обилно двете ѝ страни със сол и черен пипер.
Завържете връзките розмарина и градинския чай с месарски канап. Използвайте билките, за да намажете пържолата със зехтин.
Поставете пържолата върху грил тигана и я изпечете: около 12 минути от едната страна, обърнете и печете около 9 минути от другата страна.
Когато пържолата е готова, я извадете от грил тигана и я оставете да престои 5 минути, за да се задържат сосовете при разрязване на месото. Нарежете преди сервиране.
Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 избора
10:08 02.04.2024
2 Мдааа
Коментиран от #3
10:13 02.04.2024
3 Кой ти каза, че пишела
До коментар #2 от "Мдааа":
Преписва папагалски и с Гугъл преводач.10:16 02.04.2024
4 Хасковски каунь
10:22 02.04.2024
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Пич
Коментиран от #9
10:24 02.04.2024
7 Значи вече явно е практика
10:43 02.04.2024
8 Шефъ Поров
12:12 02.04.2024
9 Не е точно така
До коментар #6 от "Пич":
Тукашните пипонье нагъват тесто с кремвирш казали им че е пица! В магазина при някоя по млада фиде,макарони ,юфка или паста ама българска не можеш да си купиш! ДИтйетУ нИ знаЙ какво са!!!12:22 02.04.2024
10 Този коментар е премахнат от модератор.